هواشناسی ایران طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا فردا شنبه 6 بهمن ماه 1403
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - صفحه اقتصاد - رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی جدید به 18 استان کشور از جمله تهران طی روز شنبه (6 بهمن) خبر داد.
هواشناسی ایران امروز 5 بهمن، ورود سامانه بارشی جدید به 18 استان صادق ضیائیان رئیس مرکز پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: امروز (جمعه، 5 بهمن) سامانه بارشی از غرب وارد کشور میشود و مناطقی از غرب و شمال غرب را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی افزود: فردا (شنبه، 6 بهمن) بارش باران و برف در ارتفاعات و مناطق سردسیر استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، غرب مازندران، زنجان، ارتفاعات البرز مرکزی در استانهای تهران، البرز و قزوین، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، همدان، مرکزی و ارتفاعات اصفهان پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پایان گفت: آسمان تهران امروز (5 بهمن) کمی ابری تا نیمه ابری همراه با غبار محلی و با حداقل دمای یک درجه و حداکثر دمای 10 درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
آب و هوای فردا چگونه است؟ فردا هوا بارانی است؟ فردا هوا برفی است؟ فردا هوای تهران آلوده است؟ فردا باران می بارد؟ فردا برف می بارد؟ آخرین خبر از هواشناسی فردا ؟ جدیدترین خبر از هواشناسی امشب؟ خبر فوری از هواشناسی البرز فردا؟ هوای روز شنبه مشهد چگونه خواهد شد؟ هوای اصفهان امروز آلوده است؟ روز شنبه هوای تبریز آلوده است؟ روز شنبه خراسان رضوی بارانی می شود؟ باران فردا شنبه خوزستان را فرا می گیرد؟
تداوم کم بارشی در کشور رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی گفت: پیشبینیها بیانگر بارشهای کمتر از نرمال و دمای بیش از میانگین بلندمدت در اغلب نقاط کشور تا پایان زمستان است.
احد وظیفه با بیان اینکه طی بهمنماه معمولا بارشها کمتر از میزان نرمال است گفت: بارندگی طی بهمنماه در سطح کشور بهخصوص در طول دو هفته ابتدایی بهشدت کمتر از نرمال خواهد بود، با این حال شرایط بارندگی نسبت به دیماه بهتر میشود.
وی در ادامه اظهار کرد: میانگین دمای بهمنماه در سطح کشور به نرمال نزدیکتر است، بهویژه دمای هوای نیمه شرقی کشور با احتمال بالا نرمال و کمتر از نرمال خواهد بود بنابراین انتظار نداریم میانگین دمای نیمه شرقی کشور با میانگین دمای بلندمدت تفاوتی داشته باشد اما میانگین دما در مناطق غربی و شمال غرب بهطور نسبی حدود دو تا سه درجه سانتیگاد بیش از نرمال خواهد بود.
دیماه گرم و کمبارش کشور وظیفه در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره وضعیت دمای کشور طی دیماه گفت: میانگین دمای هوا در سطح کشور طی دی ماه سال 1403 نسبت به میانگین بلندمدت (دوره 30 ساله) 0.6 درجه سانتیگراد گرمتر بود.
به گفته رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، نابهنجاری کمینه دمای میانگین دی ماه در سطح کشور 0.4 درجه سانتیگراد و بیشینه 0.8 درجه سانتیگراد بوده است.
ایسنا نوشت،«حد نرمال دما» میانگین دمای هوا (1371 تا 1400) بر پایه 30 ساله است که مطابق با قوانین سازمان جهانی هواشناسی محاسبه میشود. همچنین میانگین دمای روزانه، متوسط بیشینه و کمینه دمای آن روز است.
افزایش دمای فراتر از نرمال در غرب و شمال کشور وظیفه اظهار کرد: بیشترین نابهنجاری دما طی دیماه در اردبیل سپس گیلان و پس از این دو استان در آذربایجان غربی و چهارمحال و بختیاری درجه سانتیگراد گزارش شده است. دمای این چهار استان به ترتیب 2.3 درجه، 2.1 درجه، 1.9 درجه و 1.8 درجه فراتر از نرمال بود. درمقابل میانگین دمای هوا در استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان کمتر از نرمال بود و به ترتیب 0.6 - درجه و 0.4 - درجه نابهنجاری منفی داشت این درحالیست که دما در اغلب نواحی کشور مانند شمال غرب و مرکز بیش از حد نرمال ثبت شد.
کاهش بارندگی در دیماه 1403 وی درباره وضعیت بارش طی دیماه گفت: میانگین بارش کشور طی ماه گذشته 12 میلیمتر بود و با توجه به اینکه میانگین بارندگی کشور در این بازه زمانی32 میلیمتر است بنابراین ایران طی دیماه 62 درصد از حد نرمال بارش دریافت کرد.
وظیفه با تاکید بر اینکه دی، ماه بسیار خشکی بود، اظهار کرد: پاییز و ماه اول زمستان بسیار خشک و در مجموع متوسط بارش در کشور حدود 50 درصد کمتر از میانگین بلندمدت بود. متوسط بارش از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) بهطور تقریبی مشابه سال گذشته مشابه است. 1402 نیز سال خشکی محسوب میشد و سال جاری نیز از شروع سال آبی تا کنون حدود 50 درصد کمتر از نرمال بارندگی دریافت شده است.
میزان کم بارندگی در استانهای همیشه پرآب وی در ادامه گفت: پر آبترین مناطق ایران در سال آبی جاری جزو استانهای کمبارش هستند. به عنوان مثال کهگیلویه و بویراحمد باید حدود 350 میلیمتر بارندگی دریافت میکرد اما تنها 78 میلیمتر بارش داشته است. در مجموع بارش طی سال آبی جاری در کهگیلویه و بویراحمد 77.5 درصد کمتر از نرمال بوده است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی به بارش کمتر از نرمال استان چهارمحال و بختیاری نیز اشاره کرد و افزود: کارون از استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه میگیرد. کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری و لرستان دارای رودخانههای بزرگ جنوب غرب، یعنی سرچشمههای دز و کارون هستند اما طی سال آبی جاری در چهارمحال و بختیاری تنها 100 میلیمتر بارش ثبت شده است این در حالیست که باید حدود 282 میلیمتر بارش دریافت میکرد.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی افزود: بارندگی تنها در استان مازندران نرمال بوده است.
وظیفه در پایان با اشاره به میزان بارش استان تهران اظهارکرد: استان تهران از ابتدای سال آبی بهطور میانگین 57 میلیمتر بارندگی داشته و این مقدار 42 درصد کمتر از نرمال بوده است.
مطالعه بیشتر: هواشناسی ایران طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا فردا پنجشنبه 4 بهمن ماه 1403
-
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵:۱۹
-
۵ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/909122/